Oosterse hapjes en funky drankjes bij Sweet Jane

(beeld: Sweet Jane)
Hoogstins2024

Het rijtje zaken in het stukje Jan Evertsenstraat tegenover Albert Heijn wordt steeds completer. Na de vegan supermarkt, Grapedistrict, FAAM en de bakkers van FortNegen opende afgelopen weekend Sweet Jane. Dit café is van dezelfde eigenaar als de Golden Brown Bar in de Jan Pieter Heijestraat.

Het pand is na een grondige verbouwing nu compleet ontdaan van de interieur-elementen van het Chinese restaurant Golden Pauw. Het enige dat nog herinnert aan het Chinese verleden zijn twee buitenmodel vazen op de hoge tafels bij de ingang. Sweet Jane is al open, maar is work in progress, net als de verbouwing. Het interieur bestaat uit vooral tweedehands elementen die eigenaar Waldy Brewster op de kop wist te tikken, zoals de ouderwetse bar uit een café in Alkmaar. De tafels en stoelen komen van Marktplaats en sommige van de opvallende vintage lampen komen uit eigen collectie. Toch komt het interieur over als één geheel.

Verder is het de bedoeling dat het naast een avond- ook een dagzaak gaat worden en zeven dagen per week open. Maar nu zijn de openingsuren van de middag tot tien uur ’s avonds en niet op maandag en dinsdag. De definitieve kaart is er ook nog niet, maar het tijdelijke menu geeft de Oosterse sferen weer waarin de hapjes bereid gaan worden. Je kunt bij Sweet Jane onder andere Japanse en Vietnamese gerechtjes eten en ruim de helft van de gerechtjes zijn vegan. Daarbij serveert Sweet Jane naast de gangbare cola en Spa Rood, een interessante collectie aan frisdranken, zoals Kumasi: een drankje bereid van sap uit de cacaovrucht dat niet smaakt naar chocola maar eerder naar lychee, mango en witte perzik.