Light Kite bij de Sloterplas is aan

Doneer

Stadsdeelbestuurder Ronald Mauer heeft van de week The Light Kite bij de Sloterplas aangezet. De vlieger is in de buurt van de Sloterplas bijna overal te zien.
Het lichtkunstwerk hing tijdens het Amsterdam Light Festival 2015-2016 bij de Magere Brug in de binnenstad. De vlieger symboliseert vriendschap en vrijheid, aldus de kunstenaars. Stadsdeel Nieuw-West moest er € 40.000 voor neertellen. Het was volgens het Stadsdeel een unieke kans om een kunstwerk te bemachtigen van Tijdmakers, omdat het Light Festival van plan is minder lichtkunstwerken te verkopen voor een permanente tentoonstelling. Om de vlieger op te hangen was een vijftien meter hoge paal nodig. Het Stadsdeel heeft lang moeten zoeken naar een geschikte locatie. In mei 2017 was namelijk al bekend dat The Light Kite Light er zou komen.
De Tijdmakers zijn Saskia Hoogendoorn (1973) en Lieuwe Wijnands (1970). Ze maken meer kunst die te zien is in de stad. Zo zijn ze ook verantwoordelijk voor het uit lege flessen bestaande verlichte hart ‘178 bottles, 1 message’ dat bij Sloterdijk staat. Van de zomer presenteerden De Tijdmakers ook nog een parfum dat bestaat uit geuren uit het Vondelpark. Ze creëerden dat nadat ze artist in residence waren geweest in Vondel CS.