Feest! Van Eesteren Museum 5 jaar aan Sloterplas

Het Van Eesteren Paviljoen aan de Sloterplas. (Foto: Luuk Kramer)
Hoogstins2024

Deze maand zit het Van Eesteren Museum al vijf jaar in het hart van Nieuw-West. Om dat te vieren, kun je van 19 tot en met 23 oktober 2022 gewoon binnenlopen en meedoen aan een van de vele gratis activiteiten.

Met de feestelijke opening van het Van Eesteren Paviljoen, op 20 oktober 2017, vestigde het Van Eesteren Museum zich vijf jaar geleden aan de noordoever van de Sloterplas, in het hart van Nieuw-West. Om dit te vieren en zo veel mogelijk mensen te laten kennismaken met het museum, houdt het museum vanaf woensdag 19 oktober vijf dagen open huis en trakteert het op een programma tjokvol gratis activiteiten voor jong en oud.

Hoe werkt het?
Vijf dagen lang kun je het Van Eesteren Paviljoen binnenlopen zonder dat je entree hoeft te betalen. Er geldt een vrije inloop; bezoekers hoeven geen tickets te reserveren. Deelname aan alle activiteiten van het programma is gratis, en op basis van beschikbaarheid. Het programma wordt aangeboden van 12.00 tot 17.00 uur.

Leer over de buurt
Maak bijvoorbeeld kennis met de educatie-activiteiten van het museum. Volg een workshop, geef het speeltoestel van architect Aldo van Eyck een make-over, leer meer over de eigen buurt of loop binnen bij het inloopatelier van grafisch ontwerper en filmmaker Manouk van Eesteren. Ga op de 20ste naar de verjaardagsborrel, waarbij je hapjes van Vrouw en Vaart kunt proeven. Bezoek de museumwoning, een portiekwoning uit 1952, en (her)beleef de sfeer van de jaren 50.

SuperWest
Natuurlijk kun je ook kennis maken met de manifestatie SuperWest en je verdiepen in de stedelijke vernieuwing van van de afgelopen twintig jaar in de Westelijke Tuinsteden van Amsterdam. Op de 23ste worden de feestelijkheden afgesloten met het VanEesteren Gesprek #84: Wat maakt een (goed) paviljoen? Het volledige feest programma van het vind je via deze link.