Overleden bewoner pas na zes weken gevonden in woning De Baarsjes

Van Spilbergenstraat: een impressie.
Hoogstins2024

In een woning aan de Van Spilbergenstraat in De Baarsjes is onlangs een lichaam gevonden. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om de bewoner, die er zo’n zes weken heeft gelegen. Buurtgenoten zijn geschokt: “Probeer een beetje op elkaar te letten lieve mensen.”

Nadat de onderburen aan de bel hadden getrokken, kwam er actie. Afgelopen weekend vond de politie een lichaam in een woning aan de Van Spilbergenstraat. De man heeft vermoedelijk zo’n zes weken dood in zijn huis gelegen. De familie die onder de man woont, kreeg last van maden in de badkamer. Aankloppen hielp niet. Uiteindelijk schakelden ze de politie in, die de overleden man vond.

Maden
Ook een buurman schuin onder het appartement zag maden in zijn woning, bevestigt Rochdale. “Het is verschrikkelijk, maar zulke dingen gebeuren heel soms in de grote stad. Mensen betalen de huur vaak met een automatische incasso, ook in dit geval waren er verder geen signalen,” zegt een woordvoerder.

Geen misdrijf
Volgens de politie is uit onderzoek gebleken dat de man niet door een misdrijf is overleden. Waarschijnlijk gaat het om de bewoner. Er kan nu alleen nog niet met honderd procent zekerheid gezegd worden dat dit zo is. De identiteit moet nog vastgesteld worden door middel van een dna-test en dat duurt waarschijnlijk nog twee weken.”

Lieve man
De buurman zei tegen AT5 dat de bewoner tussen de vijftig en zestig jaar oud was. “Ik had niet zo’n goed contact met hem. Het was wel: ‘Hoi hoe gaat het?’, maar dat was het ook. Het was niet dat ik hem twee dagen niet zag en dan even naar hem liep. Het was een heel fijne man, een gulle man ook. Er waren nooit problemen. Hij was altijd lief. Dat je dan zo ten einde komt, dat gun je niemand.”

Eenzaamheid
Op de Facebook-pagina’s van lokale media staan veel reacties: “Triest, dit is het nieuwe normaal: eenzaamheid.” Op de Facebook-pagina De Baarsjes weet iemand dat dit vroeger niet mogelijk was, maar tegenwoordig ‘is de sociale controle weg’. Iemand anders doet een oproep. “Probeer een beetje op elkaar te letten lieve mensen.”

DeWestkrant