Ken je deze ADE-locaties in West al?

Hoogstins2024

Het Amsterdam Dance Event (ADE) raast van 19 tot en met 25 oktober door de stad. Feesten domineren de agenda, maar daarnaast zijn er ook talkshows, (foto)tentoonstellingen, films en kunstinstallaties. Ook in West draait ADE op volle toeren, op bekende én minder bekende locaties.

Ook dit jaar knettert het weer in de bekende ADE-locaties in West, zoals de Gashouder, De School en Westerunie. Maar de lijst met plekken is veel langer. We hebben er drie gespot die wat onbekender zijn. 

1. Borisov, Rigakade (Westerpark)
Deze club, bar en ‘bouillon’ heeft zich verstopt in de wijk Houthaven. Tijdens ADE galt er behalve techno ook house, disco en breakbeat door de ‘hyper-dimensional space’. Welke avond lijkt jou wat? Ranson Note & Friends of PAPER by Melt? Check het programma hier.

2. Chez Mine, Bos en Lommerplantsoen (BoLo)
Pizza’s, groentegerechten en livemuziek zijn de ingrediënten van deze ‘recreatiebar’. Deze week kun je rekenen op streetart van graffiti artists en genoeg acid en techno om door te dansen tot het einde der tijden. De line-up staat hier.

3. Yellow House
, Danzigerbocht (Westerpark)
Deze ‘creative hub’ zit op de plek waar restaurant Gary Loen zijn opmars in Houthaven begon. Nationale en internationale namen wisselen elkaar af. Zet je onder meer schrap voor de energie van Sluwe Vos (NL) en voor een ‘little lady’ die van wanten weet: Molly (FR), lid van de house- en technoscène uit de Parijs.  Andere namen vind je hier.

DeWestkrant