IJssalon Miuz op de Overtoom verandert in een Winter Wonderland

Semifreddo van Miuz Gelato Artigianale.
Hoogstins2024

IJssalons die dichtgaan als de blaadjes van de bomen vallen zijn so last season. Miuz in Oud-West blijft gewoon open en bereidt zich voor op een winter met kastanjeijs, semifreddo en Gelato & Wine Pairings.

In april van dit jaar verscheen er een nieuwe ster aan het ijs-firmament: Miuz Gelato Artigianale op de Overtoom. Het meesterbrein hierachter is Carlo Petroni, een Italiaan die goochelt met ‘de allerbeste ingrediënten’ inclusief ‘een goed verhaal’ en niet terugdeinst voor opvallende smaken als burrata- en appelsapijs.

Géén winterslaap
Terwijl het gros van de ijssalons inmiddels in winterslaap is gegaan, is zijn zaak gewoon open en knettert hij van de creativiteit. Volgens hem kun je in alle seizoenen ijs eten, dus ook de winter. Om dat te bewijzen, bereidt hij zich op voor op de winter. Hij wil klanten blijven verwelkomen met ‘verrassende en overheerlijke smaakcombinaties’.

Semifreddo
Je kunt daarbij denken aan denken aan kastanje- en pompoenijs. Verder gaat hij semifreddo aanbieden. Dit halfkoude Italiaans dessert met de textuur van bevroren mousse komt er in smaken als hazelnoot, chocolade, pistache of amandelen, en in verschillende formaten; van eenpersoonsgebakjes tot taartjes voor acht tot tien personen. Minstens zo leuk is dat er ook pralines op de toonbank komen en dat Carlo écht Italiaanse warme choco gaat schenken. Ik doel dan op cioccolata calda, een dikke warme choco van pure chocolade.

IJsworkshops
IJsliefhebbers die meer van de actie zijn, kunnen een van Carlo’s workshops boeken. Wie bijvoorbeeld meer wil leren over het maken van ambachtelijk ijs, mag zelf aan de slag in de keuken van Miuz en krijgt bovendien een bak zelfgemaakte gelato mee naar huis. Een andere workshop is de Gelato & Wine Pairing, waarbij je ijs kunt proeven in combinatie met (dessert)wijnen.

Stap voor stap
Voor de workshop Gelato & Wine Pairing kun je je nu al inschrijven. Voor Carlo’s andere verrassingen moet je even geduld hebben: langzaam maar zeker verandert de zaak in een Winter Wonderland. Houd Miuz’ social media in de gaten als je niets wilt missen.