Minder eenzaamheid dankzij Quarantainer Nieuw Vredenburgh

De coronaproof ontmoetingscontainer bij Nieuw Vredenburgh. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De Quarantainer bij zorgcentrum Nieuw Vredenburgh in De Baarsjes wordt veel gebruikt. Dat meldt zorginstelling Cordaan. Bewoners van het verpleeghuis kunnen in de container bezoek ontvangen van familieleden zonder het risico om het coronavirus op te lopen.

Eenzaamheid kan dankzij de container zo veel mogelijk worden tegengegaan, aldus participatiecoach Shanaaz Roelofs. De mobiele ontmoetingsplek is dagelijks volgeboekt sinds de komst op 11 mei. “Bewoners en familieleden vinden het fantastisch dat er een mogelijkheid is gecreëerd om elkaar weer te kunnen zien. Het ontroert mensen als zij weer in contact komen met hun geliefden.”

De Quarantainer bevat twee compartimenten die door plexiglas zijn afgescheiden. Praten kan via een intercomsysteem. Na elk bezoek wordt de container gereinigd. Verschillende andere locaties van Cordaan maken gebruik van een Quarantainer. 

De strikte beperkingen van de rijksoverheid voor bezoek aan ouderen in verpleeghuizen worden inmiddels stapje voor stapje versoepeld. Instellingen kunnen zich nu onder voorwaarden melden om per bewoner één vaste bezoeker toe te laten. Het is de bedoeling dat die regeling de komende tijd wordt verruimd.