Lekker Bloody Mary’s wegtikken bij Little Collins  

Hoogstins2024

Een nieuw ramen-restaurant (Sora), een nieuw Marokkaans concept (The Tajine Bar), et cetera, et cetera. Wie in West woont, heeft het zwaar. De keuzestress ligt voortdurend op de loer. Een tip: ga dit weekend ‘gewoon’ brunchen bij Little Collins op de Bilderdijk.

Vanaf het moment dat Stan en zijn Australische vrouw Georgia brunchcafé Little Collins openden, was het een dikke hit. Hartstikke logisch in retrospectief: zo’n variëteit aan Bloody Mary’s met bijpassende extreem coole brunchgerechten was acht jaar geleden vrij uniek. Nog steeds loopt de zaak in De Pijp als een tierelier. Tijd dus om over de grenzen van het stadsdeel te kijken en richting West te marcheren. 

Bloody Mary met chorizo
Sinds 3 januari is de tweede Little Collins officieel open. En wel op de Bilderdijkstraat, op het nummer waar ooit Meneer en Mevrouw Keus zat (140). Het uithangbord hangt er nog, maar voor de rest zijn de sporen van dit ‘duo’ uitgewist met een flinke pot rode verf, flatterende verlichting, bloemen en hout. In het weekend kun je er vanaf 9.00 uur terecht. Omarm die Smokey Bloody Mary met limoen en chorizo, daag jezelf uit met een Rhubarb Rose Bellini (6 euro) en top het af met een Union 55 Salted Spiced Rum Espresso Martini. Laat ondertussen een pumpkin waffle met pecannoten en geroosterde peer aanrukken, vergaap je even aan de pizza carbonara van je buren en draag je tafelgenoot op om roerei met gerookte tofu en gefermenteerde chili te bestellen (13 euro).

Lamsgehaktballetjes
Gerechten uit de hele wereld denderen de keuken uit en dat gaat op sommige dagen door tot 22.00 uur. Behalve (a-)typische brunchgerechten produceren de koks gerechten met vis, vlees of groente die bedoeld zijn voor ‘cosy shared dining’. Wat mij betreft gaat dat wel lukken met die stukken buikspek met chili ginger glaze of de bavette met gentleman’s relish (15,50 euro). Wel even oppassen dat je ruimte openhoudt voor – om maar wat te noemen – de crème caramel met fennel seed biscotti.
http://www.littlecollins.nl

P.S. In januari gelden speciale openingstijden en verschillende aanbiedingen, zoals sharing platesvoor de helft van de prijs. Kijk op: https://www.facebook.com/littlecollinsamsterdam/