Suikertrip op de Bilderdijk

(foto: Patricia Jacob)
Hoogstins2024

Zoete trek? Om je suikerpeil op te krikken, hoef je slechts 450 meter te slenteren over de Bilderdijk richting de Kinker en af en toe te stoppen.

Nr. 46: Monks Coffee Roasters (nieuw)
Als dit niét de vriendelijkste koffiebar in het Hallenkwartier is, ben ik Miley Cyrus. De eigenaar van Monks, Patrick Abbott, leerde in Australië alles wat een goede barrista moet weten en past dat toe in zijn ruime zaak met knusse hoekjes en een grote leestafel. Een erg comfortabele plek om te werken of te hangen met een flat white, espresso of cappuccino met vanzelfsprekend iets zoets erbij. Je hebt die verleidelijke worteltaart en gigantische red velvet cake met wit glazuur toch wel zien staan bij de ingang?
https://www.facebook.com/Monks-Coffee-Roasters-1572447449718543/?fref=ts

Nr. 61: Candela
Familiezaak waar al jaren pannenkoeken uit de koekenpan glijden. Geen lichte jongens, maar oh, oh, wat happen ze soepel weg met banaan, warme kersen of ijs met slagroom. Espresso erbij en (fair trade) bonbons na.
http://pannenkoekenhuiscandela.nl

Nr. 92: Sugarless
Ontbijt- en brunchrestaurant met verantwoord zoet op de kaart. Bye bye geraffineerde suikers en foute zoet-, kleur-, geur- en smaakstoffen. Hello appeltaarten, cheesecakes, paleo pies en brownies met honing, rijst-, dadel- of ahornstroop. Pleisterplaats van BN’ers als Ferri ‘Rik’ Somogyi en Birgit Schuurman.
http://www.sugarless.nl

Nr: 143: Bakkerij Iambe
De vrolijkste biologische bakkerij van de stad bakt croissants waar Johannes van Dam voor om liep en koekjes waar ik wel pap van lust: gevulde koeken, kokosmakronen, gemengde koekjes. Stuk voor stuk met de hand gemaakt en puur van smaak.
http://www.iambebakkerij.nl

Nr. 201: Baksels
Léonie stapte in 2013 uit het marketingvak om een eigen taartenzaak te beginnen. In Baksels bakt ze steengoede no-nonsense cupcakes, brownies en taarten. Voordat je binnen bent, komt de zoete ovenlucht je al tegemoet. Is het de red velvet cake? De chocolate mud cake? Of de spicy pear cake?
http://www.baksels.nl

Kinkerstraat 75: Klopper en Stolk
Sla nu de Bilderdijk af naar de Kinker voor de laatste halte op je trip: een bakker die vijf keer per dag vers brood bakt en betaalbare kwaliteitscakes kan maken als geen ander. Lijf de sappige bananen-walnotencakes of soort-van-gezonde kersen-kwarkcakes in voordat een ander dat doet.
https://www.facebook.com/Warme-bakkers-Klopper-en-Stolk-641888179251279/?fref=ts

DeWestkrant