Opnieuw vergunning aangevraagd voor minigolf in Bilderdijkstraat

Het voormalige pand van Peter van Ginkel in de Bilderdijkstraat. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Bij stadsdeel West is weer een vergunningaanvraag ingediend voor een minigolfbaan in de Bilderdijkstraat. Een bedrijf wil dat aanbieden in het voormalige pand van Peter van Ginkel, winkel voor kunstenaarsbenodigdheden. Het stadsdeel gaat de aanvraag opnieuw afwijzen, zo laat een woordvoerster weten. 

De plannen stuitten vorig jaar op verzet uit de buurt. Een petitie tegen de komst van Glow-in-the-dark minigolf in het pand is ruim 780 keer ondertekend. Stadsdeelbestuurder Thomas Hermans deelde in oktober mee dat de indoor minigolfbaan strijdig is met het bestemmingsplan en dan met name het horecadeel ervan. 

Het minigolfbedrijf liet het er niet bij zitten en heeft in december opnieuw een aanvraag gedaan. Dit tot verbazing van de indieners van de petitie. “Ze stellen een minigolf-baan met een Amsterdams thema voor”, schrijven de initiatiefnemers van de petitie. “Dit zou dan tevens een culturele voorziening zijn aangezien de banen verschillende ‘Hollandsche thema’s’ laten zien.”

Stadsdeel West gaat de vergunningaanvraag opnieuw afwijzen. “Deze aanvraag is opnieuw ingediend met minimale aanpassingen zoals bijvoorbeeld het vervallen van het horecagedeelte”, aldus de woordvoerster. “De aanvraag wordt dus wederom afgewezen vanwege de hoofdactiviteit en dat is hier minigolf.”

DeWestkrant