Van regenton en bijenhotel tot kledingreparatie en openluchtbioscoop: geld voor 25 bewonersplannen

West krijgt 50 bijenhotels die aan lantaarnpalen worden bevestigd. Dit is een van de winnende plannen in het kader van West Begroot. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Een regenton aan elke regenpijp, bijenhotels rond lantaarnpalen, een gratis repaircafé voor kleding, een openluchtbioscoop met streetfood van immigranten en een veilige oversteekplaats naar het Westerpark. Een greep uit de 25 plannen van buurtbewoners die krijgen geld om hun initiatieven uit te voeren.

Stadsdeel West heeft 400.000 euro beschikbaar gesteld voor bewonersplannen in het kader van West Begroot. Ruim 100 plannen zijn ingediend, waarvan er 25 uitgevoerd kunnen worden. Dit na een stemming van inwoners van West over de verdeling van het geld. De uitslag met een overzicht van de 25 gekozen plannen staat hier. 

“Het is geweldig dat bewoners weer massaal hebben gestemd op de plannen van hun medebewoners”, aldus bestuurder Ester Fabriek (participatie & democratisering). “De uitslag is zo uiteenlopend. Er is voor ons gevoel voor ieder wat wils. Wij gaan aan de slag met de 25 plannen die de bewoners hebben gekozen.”

DeWestkrant