West Begroot levert vooral groenprojecten op

Hoogstins2024

Een plan voor tramhaltes met groene daken heeft de meeste stemmen gekregen bij West Begroot, het project waarbij bewoners drie ton mogen verdelen over plannen in de buurt. In totaal stemden 12.864 bewoners op de dertig eerder door de stadsdeelcommissie geselecteerde plannen. Veertien hiervan krijgen geld uit het West Begroot budget.
De meeste plannen zijn ‘groen’, zoals een muur van klimop bij de Kattenlaan, wormenhotels op schoolpleinen en fietskoeriers voor lokale producten. Slechts twee ‘diverse’ plannen kregen geld toegekend van de bewoners van West, een voor de bestrijding van eenzaamheid van bewoners en een andere voor toegankelijk sporten voor gehandicapten. Plannen voor lessen over het slavernijverleden en een gezellig Kerstdiner in West, haalden het bijvoorbeeld niet.
Volgend jaar wil het stadsdeel dan ook dat bewoners eerst gaan bepalen welke van de thema’s groen, duurzaam en diversiteit zij het belangrijkst vinden.
Vorig jaar stemden zo’n 15.000 bewoners van West bij West Begroot. Dit jaar waren het er dus minder. Wel mochten dit jaar kinderen vanaf twaalf jaar meedoen aan de stemronde.

Hieronder is te zien hoe de stemverdeling is geweest.

Een voorbeeld van een ‘groene tramhalte’ elders in de stad.