Indrukwekkend afscheid Jeroen van Berkel

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Per boot is het lichaam van stadsdeelbestuurder Jeroen van Berkel vanaf de Erasmusgracht, over de Admiralengracht via Het Sieraad, de Kostverlorenvaart en het Westerpark naar zijn laatste rustplaats gebracht. De kist, getooid met zomerse veldbloemen, legde per sloep de route af met een gevolg van bootjes met familieleden en andere naasten.
Langs de kant stonden in groepjes overduidelijk geëmotioneerde collega’s, werkrelaties en vrienden van de vorige week maandag overleden bestuurder van stadsdeel West. Bij het ‘kippenbruggetje’ aan de Admiralengracht werden rozen naar de boot gegooid. Bij ‘De IJsbeer’ in het Erasmuspark klonk applaus voor de PvdA-bestuurder.

(beeld: De Westkrant)

De route van de uitvaart was niet van te voren bekend gemaakt, met het oog op de corona-maatregelen. Het overlijden van Van Berkel maakte veel reacties los bij buurtbewoners, collega’s en anderen in West. Hij stond bekend als een warme en energieke persoonlijkheid.
Van Berkel overleed vorige week maandag op vijftigjarige leeftijd. Hij ging van zijn werk naar huis omdat hij zich niet lekker voelde en is daar overleden. De begrafenis van Van Berkel vindt plaats in besloten kring.

Een medewerker van Stadsdeel West droeg het uit-shirt van Ajax, met het opschrift ‘Jeroen 50’. De vijftigjarige stadsdeelbestuurder was groot fan Ajax.
(beeld: De Westkrant)
DeWestkrant