Stadsdeelbestuurder Jeroen van Berkel (50) plotseling overleden

Jeroen van Berkel. (Foto Martine de Vente)
Hoogstins2024

Bestuurder Jeroen van Berkel van stadsdeel West is onverwachts overleden. Van Berkel (50) was voor de PvdA portefeuillehouder bewonersparticipatie, openbare ruimte en groen en verkeer. Hij wordt omschreven als een bevlogen en warme man, die graag in gesprek ging met bewoners.

Van Berkel ging maandagmiddag vanuit het stadsdeelkantoor lopend naar huis omdat hij zich niet lekker voelde. Daar is hij later dood aangetroffen. “Verbijsterd door dit intens verdrietige nieuws”, reageert landelijk PvdA-fractievoorzitter Lodewijk Asscher op Twitter. “Jeroen was een van de vrolijkste en meest bevlogen mensen die ik ken. Humor. Warm. Energiek. Wat een verlies.”

Het overlijden van Van Berkel is bij stadsdeel West keihard aangekomen. “Ik ben verslagen en vol ongeloof”, reageert stadsdeelvoorzitter Fenna Ulichki op Twitter. “Mijn geliefde vriend en collega Jeroen van Berkel is plotseling overleden. Amsterdam verliest een prachtige man en een gepassioneerde en betrokken bestuurder.” 

Van Berkel zette zich in om de buurten van West beter te maken, zo mogelijk met hulp van bewoners. Hij was de drijvende kracht achter programma’s als Sociale Helden, Stem van West en West Begroot. Het stadsdeel stelt via deze programma’s budget beschikbaar voor de uitvoering van goede ideeën van inwoners en ondernemers. 

Graag mengde Van Berkel zich onder bewoners om te horen wat er in hun buurt beter kan. Zo waren bijvoorbeeld afvalproblemen op straat ook hem een doorn in het oog. Namens het stadsdeel had Van Berkel een regelmatige column op de site van De Westkrant.

Het leven is helaas niet maakbaar, schreef hij nog in april naar aanleiding van de coronapandemie. Helaas blijkt dit opnieuw maar al te waar.

Meer in de bijdrage van stadsdeel West: In Memoriam: Jeroen van Berkel (1969-2020) 

DeWestkrant