Restaurant Oeverzicht in pand Oostoever

Het horecapand aan de Oostoever in 2018. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Na jaren leegstand lijkt eindelijk een horecabedrijf de deuren te gaan openen aan de Oostoever van de Sloterplas. Stadsdeel Nieuw-West heeft een vergunning verleend voor Restaurant Oeverzicht, bevestigt dagelijks bestuurder Ronald Mauer op Twitter. 

‘Heel goed bericht’, schrijft Mauer. Het gaat om een alcoholverstrekkend bedrijf met terras. De kans dat het restaurant daadwerkelijk opent in het beeldbepalende pand, is nu aanzienlijk. Wel loopt er nog een bezwaarprocedure, zo meldt Mauer. 

De Westkrant schreef al in februari over de aanvraag van de drank- en horecavergunning voor Oeverzicht. Die aanvraag is ingediend door de Rotterdamse ondernemers Patrick Bholanath en Ramazan Özten, zo melden diverse media. Zij hebben onder meer een uitzendbureau en een steigerbouwbedrijf.

Het pand staat inmiddels zo’n vijf jaar leeg. Diverse vergunningaanvragen zijn de afgelopen jaren afgewezen of ingetrokken. Soultable slaagde er bijvoorbeeld niet in om de juiste documenten aan te leveren voor een Bibob-procedure, waarbij eigenaren en geldstromen door de gemeente worden gescreend. 

DeWestkrant