Cruyff Court opent op Balboaplein. Komen Gullit en Rijkaard?

(beeld: Instagram)
Hoogstins2024

Kinderen kunnen al voetballen op het nieuwe Cruyff Court op het Balboaplein, maar op woensdag 4 maart wordt het plein echt geopend. ‘Local hero’ en international Dries Boussatta -nu eigenaar van Buon Giorno- leerde er voetballen. Maar ook Frank Rijkaard en Ruud Gullit, die met het Nederlands Elftal het EK wonnen.
Bij de opening van het voetbalplein zijn stadsdeelvoorzitter Fenna Ulichki aanwezig, en wethouder Simone Kukenheim. Maar ook Kickbokser Mohamed (Hamicha ) Mezouari en zaalvoetballer Ike Neil, die beiden werkzaam zijn voor West Beweegt. Maar de hamvraag is natuurlijk: komen Gullit en/of Rijkaard? De nieuwsbrief van het stadsdeel spreek wel van twee mystery guests en houdt ons dus lang in spanning.
Er zal tijdens de opening uiteraard een voetbalwedstrijd worden gespeeld, er zijn clinics van allerlei sporten, een pannakooi en een fotobooth. Wie wil voelen hoe het Cruyff Court speelt, kan zich aanmelden voor een voetbaltoernooitje dat vanaf 16.00 uur plaatsvindt met teams van minimaal zes buurtgenoten. Iedereen kan zich aanmelden tot 28 februari bij Degi ter Haar (degi@planet.nl).

Frank Rijkaard en Ruud Gullit in het ‘Gouden’ Nederlands Elftal van 1988