Plan voor opknapbeurt Balboaplein: meer speelmogelijkheden en groen

West trekt ook geld uit voor kunstgrasveld op Zaandammerplein

Het Balboaplein met rechts het in 2020 geopende Cruyff Court. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

West wil 250.000 euro uittrekken voor een opknapbeurt van het Balboaplein. Er moeten meer sport- en spelmogelijkheden komen voor diverse groepen (jonge) kinderen en jongeren, volgens de plannen. Het plein in De Baarsjes moet ook groener worden en beter geschikt voor het veranderende klimaat. 

De centrale stad heeft eerder 100.000 euro gereserveerd voor een renovatie van de speelplek. Dat is niet voldoende om het plein een andere opzet te geven, een wens die volgens het dagelijks bestuur van West leeft bij bewoners uit de buurt en de school. 

Een bijdrage van 250.000 euro vanuit West verhoogt de kans aanzienlijk op uitvoering van het gehele project dat is begroot op 500.000 euro, zo stelt het dagelijks bestuur. De nieuwe opzet moet ook bijdragen aan vermindering van overlast en veiligheidsproblematiek. 

Kunstgrasveld op Zaandammerplein
Extra geld is ook uitgetrokken voor de vervanging van het betonnen voetbalveld op het Zaandammerplein in de Spaarndammerbuurt. Het dagelijks bestuur wil 25.000 euro reserveren voor een kunstgrasveld. Dit is een langgekoesterde wens van de buurt en helpt bij het tegengaan van geluidsoverlast voor bewoners aan het plein, aldus West. 

Zaandammerplein. (Foto Richard Mooyman)
DeWestkrant