Live muziek, dj’s en kunst op De Samenscholing in Houthaven 

(Foto De Samenscholing)
Hoogstins2024

Op zaterdag 16 maart is er een evenement in Houthaven met een mix van traditionele en elektronische muziek, hiphop, circus en beeldende kunst. Op De Samenscholing van 17.00 tot 03.00 uur spelen bewoners van azc’s een belangrijke rol. Het event vindt plaats in poppodium Toekomstmuziek aan de Danzigerbocht. 

“Het zou fantastisch zijn als deze jongeren tijdens het event in contact komen met andere bewoners van de Houthavens”, aldus de organisatoren van het non-profit event. Toegangskaartjes zijn er vanaf 10 euro, mensen die geen geld hebben kunnen een bericht sturen via Instagram voor een gratis kaartje. 

Het doel is om verschillende doelgroepen samen te brengen met een mix in de programmering van uiteenlopende culturele achtergronden, leeftijden en kunstvormen. Absurdistische gebeurtenissen en vervreemdende acts zullen bij het publiek een gevoel van verbinding creëren, zo stelt de organisatie. 

De Samenscholing werkt samen met Stichting de Vrolijkheid. Dankzij hun workshops is onder andere de groep Iconoclan ontstaan. Deze hiphopgroep bestaande uit (ex-) bewoners van het azc zullen ook op 16 maart optreden. 

Uit workshops zijn ook twee exposities ontstaan. Jongeren die verblijven op het schip MS Galaxy in het Westelijk Havengebied werkten aan het kunstproject Parallel Worlds: A Kaleidoscopic Voyage, met onder meer video’s en objecten als resultaat. 

De expositie (Onzicht)baar is een fotografieproject van- en door jonge vrouwen uit het azc Drachten en fotografe Tryntsje Nauta. Met behulp van gezichtsuitdrukkingen, lichaamshoudingen en beweging wordt gespeeld met (on)zichtbaarheid en presenteren ze zichzelf aan de wereld. 

DeWestkrant