Stadsdeel weigert vergunning minigolfbaan Bilderdijkstraat

Het voormalige pand van Peter van Ginkel in de Bilderdijkstraat. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Stadsdeel West staat geen indoor minigolfbaan toe in de Bilderdijkstraat. De vergunningaanvraag is afgewezen, zo deelde dagelijks bestuurder Thomas Hermans dinsdagavond mee in een vergadering van de stadsdeelcommissie.

De indoor minigolfbaan is strijdig met het bestemmingsplan en dan met name het horecadeel ervan, aldus Hermans. Het dagelijks bestuur wil de belangrijke winkelfunctie van de Bilderdijkstraat behouden. Ook zou het woon- en leefklimaat in de buurt nogal onder druk komen te staan, aldus Hermans.

Bewoners van de Da Costabuurt waren een petitie gestart tegen de komst van een bedrijf dat Glow-in-the-dark minigolf wil aanbieden in de Bilderdijkstraat. Zij vrezen ‘feesttoerisme’ in een buurt die toch al steeds drukker wordt met toeristen. De petitie is ruim 750 keer ondertekend. 

De ondertekenaars vroegen de gemeente om de vergunning niet te verlenen en zich in te spannen voor een ‘geschikte bestemming’ van het beeldbepalende pand, waar eerder de winkel voor kunstenaarsbenodigdheden Peter van Ginkel was gevestigd. 

DeWestkrant