Buurtbewoners vrezen ‘feesttoerisme’ met komst indoor minigolfbaan 

Het voormalige pand van kunstenaarswinkel Peter van Ginkel, gezien vanuit de Potgieterstraat. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Bewoners van de Da Costabuurt zijn een petitie gestart tegen de komst van een bedrijf dat Glow-in-the-dark minigolf wil aanbieden in de Bilderdijkstraat. Zij vrezen ‘feesttoerisme’ in een buurt die toch al steeds drukker wordt met toeristen. De petitie is inmiddels ruim 750 keer ondertekend.

Bij de gemeente is een vergunning aangevraagd voor een ‘indoor midgetgolfbaan’ in de voormalige winkel voor kunstenaarsbenodigdheden Peter van Ginkel in de Bilderdijkstraat. De ondertekenaars van de petitie vragen de gemeente om de vergunning niet te verlenen en zich in te spannen voor een ‘geschikte bestemming’ van het pand. De vergunning is inmiddels door het stadsdeel geweigerd. 

De activiteiten van de exploitant zijn ‘met name gericht op feesttoerisme (vrijgezellenfeesten, bedrijfsuitjes, groepsactiviteiten) vergezeld met drank en eten’, zo staat er in de petitie. In combinatie met late sluitingstijden zal dit ‘een negatief effect hebben op onze buurt, die met de huidige hoeveelheid toeristen al op een omslagpunt staat’.

Achter ramen in de buurt hebben bewoners posters opgehangen met de tekst ‘No Go Mini Glow!’. Een buurtbewoonster trok eerder al als inspreker aan de bel over het plan bij de stadsdeelcommissie West.