Par Hasard: Limburgse friet in Oud-West

(foto: Patricia Jacob)
Hoogstins2024

Par Hasard is een snackbar en restaurant ineen. Maastrichtenaar Xander Hasaart begon deze zaak in De Pijp, opende daarna een filiaal in Scheveningen en heeft sinds zaterdag 4 maart ook een vestiging in Oud-West. In de Douwes Dekkerstraat, op loopafstand van de Hallen, kun je nu aanschuiven voor biologische frikadellen, burgers Par Hasard en een metertje friet – goed voor acht personen.

Vanaf dag één is het hier feest: kinderen likken aan kroketten alsof het ijsjes zijn, groepjes vrienden kluiven aan spareribs, een luierende St. Bernhardhond veert telkens op als er een Hollandse biefstuk uit de open keuken komt. Par Hasard voelt als een huiskamer, maar door de lantaarnpaal middenin, de stenen op de vloer en de tafeltjes met bebloemde tafelkleedjes zou je kunnen denken dat je heel ergens anders bent. Een medewerkster: “Wij willen gasten het idee geven dat ze op een dorpsplein in België of Limburg zitten.”

Dat Limburgse zie je terug in het Brand bier en het zoervleisj op de kaart. Dit gerecht van gestoofd rundvlees met ontbijtkoek, laurierblad en vlierbessen is hier te krijgen als hoofdgerecht (16,50 euro) en als snack met friet (4,85 euro). Wij laten één grote mega malse versie aanrukken, inclusief goudbruine frieten. Daarbij een maaltijdsalade van witlof, gorgonzola en peer en vooraf de frikadel. Eentje met een korstje, dames en heren, en dikker en steviger dan de gemiddelde frikadel in de automatiek. Allemachtig, waarom is ‘fout’ toch altijd zo gruwelijk lekker?

http://www.cafeparhasard.nl

(foto: Patricia Jacob)
DeWestkrant