Speeltuin in plaats van poepstoep

In dit stuk Houtrijkstraat zou een speeltuin moeten komen. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

In een stuk straat in de Spaarndammerbuurt moet een afgesloten speeltuin komen met kippen, konijnen en moestuinen. Dat idee van bewoners wordt vanavond besproken door de bestuurscommissie West. Die zet vanaf nu elke maand het bewonersvoorstel met de meeste likes op internet op de agenda.

Ruim 150 stemmen kreeg het plan om een autovrij stukje Houtrijkstraat om te vormen tot speeltuin. Hondenbezitters laten daar nu hun hond poepen zonder op te ruimen, zo is de klacht. Het moet een fijne plek worden waar de buurt kan samenkomen en kinderen veilig kunnen spelen, aldus de initiatiefneemster. Een deel van de moestuinen kan blijven.

Overdekte markt

Op de agenda staat ook een voorstel om het Bos en Lommerplein om te vormen tot een stijlvolle, overdekte markt. Dit plan kreeg ruim 230 stemmen. Maar strikt genomen ging het niet om een bewonersplan, maar een voorbeeldidee bij de start van de website De Stem van West. Maar het idee was zo goed, dat de bestuurscommissie dit ook gaat bespreken.

Halve parkeerplaatsen

Op de website De Stem van West staan inmiddels ruim twintig plannen, waaronder halve parkeerplaatsen voor kleine auto’s en scooters, een fietspad langs de Erasmusgracht, een museum van West op een mooie plek, een afvalpunt op fietsafstand en meer groen langs de Hoofdweg.

DeWestkrant