Politietoezicht na inbraken bij studenten

Rechts een aantal tijdelijke studentenwoningen die gewild zijn bij inbrekers
Hoogstins2024

De politie voert extra surveillances uit na een reeks inbraken in studentenwoningen aan de Stavangerweg in de Spaarndammerbuurt. Dat antwoordde voorzitter Gerolf Bouwmeester van stadsdeel West dinsdagavond op vragen van VVD-fractievoorzitter Alexander IJkelenstam. Ook de opsporing is geïntensiveerd.

Studenten maakten eerder tegenover tv-zender AT5 melding van een reeks inbraken in het tijdelijke wooncomplex, dat bestaat uit containers. Een groep studenten zou zelfs een soort burgerwacht hebben opgericht om de diefstallen tegen te gaan.

Tijdens een bezoek ter plekke constateerde IJkelenstam dat de kwaliteit van het hang- en sluitwerk tekortschiet. Drangers waren kapot en een voordeur kon volgens hem worden geopend door er simpelweg een pinpas tussen te steken. De corporatiewoningen moeten later dit jaar leeg worden opgeleverd om plaats te maken voor de bouw van woonwijk Houthaven.

Bouwmeester beschikt niet over recente inbraakcijfers, maar meldde dat de politie inmiddels vaker surveilleert. Ook zijn flyers rondgedeeld waarin de bewoners worden opgeroepen deuren en ramen goed te sluiten. ’’Men laat vaak ramen openstaan op de kierstand’’, aldus Bouwmeester. ’’Maar dan is het een kwestie van een koevoet gebruiken en je bent binnen.’’

DeWestkrant