Zendmast bij Westerpark in brand gestoken

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Een zendmast op een parkeergarage tegenover het Westerpark is afgelopen nacht in brand gestoken. Bij een tweede zendmast op de garage aan de Van Bleiswijkstraat is brandstichting niet gelukt. De politie is op zoek naar getuigen. Door zendmasten in  brand te steken kan het noodnummer 112 minder goed bereikbaar zijn, aldus de politie. 

Rond vijf uur was er een automatische brandmelding. Ter plekke bleek de zendmast in brand te staan, aldus de politie. Het vuur kon snel worden geblust. Een Amsterdams Team Groot Opsporing doet onderzoek en vraagt getuigen zich te melden, bijvoorbeeld als zij personen met jerrycans hebben gezien. Anoniem tippen kan ook. 

Op verschillende plekken in Nederland zijn de afgelopen twee weken zendmasten in brand gestoken. Dat gebeurde eerder al in Groot-Brittannië. Daar is sprake van dat de brandstichtingen verband houden met complottheorieën rond de invoering van 5G en de uitbraak van het coronavirus.

De politie roept op tankhouders in Amsterdam alert te zijn op personen die jerrycans vullen met brandstof en verdachte situaties te melden. 

DeWestkrant