Arrestaties bij Pontsteiger leiden tot vondst miljoen euro

Het gebouw Pontsteiger in Houthaven. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Na de aanhouding van twee mannen donderdag in een parkeergarage bij Pontsteiger heeft de politie in een witwas-onderzoek voor bijna een miljoen euro aan geld en merkkleding aangetroffen, evenals een vuurwapen. 

Surveillerende agenten spraken de twee mannen aan toen zij uit een geparkeerde auto stapten. Eén van de agenten zag een tas vol bankbiljetten in de auto liggen. Tijdens de aanhouding voelden de agenten zich genoodzaakt om hun vuurwapen te trekken, aldus de politie. Het geld is in beslag genomen.

Nog diezelfde avond doorzochten politie-eenheden een woning in Amsterdam -een straatnaam is niet bekendgemaakt- en stuitten daar wederom op grote geldbedragen. Ook werd een vuurwapen gevonden. In die woning is nog een derde verdachte aangehouden.

De volgende ochtend doorzochten agenten een woning in Rotterdam en troffen opnieuw veel geld en een grote hoeveelheid dure merkkleding aan. Het onderzoeksteam raamt de waarde van al het aangetroffen geld en de kleding samen op bijna een miljoen euro.

De drie verdachten zitten vast op verdenking van witwassen. Het gaat om man van 38 uit Rotterdam, een man van 48 zonder vaste woon- of verblijfplaats en een man van 19 uit Assen. De recherche doet verder onderzoek naar de herkomst van het geld, het vuurwapen en de kleding.