Lunchen met een ‘bao’ in Oud-West

Hoogstins2024

Lunch deze zondag eens met een gestoomd broodje doritos fried chicken. De Bao Bar in de De Clercqstraat is vanaf 12.00 uur helemaal klaar om je te ontvangen.

Bij Parijs denken velen aan patisserie en haute cuisine. Dat klopt ook helemaal, maar de metropool excelleert ook in streetfood. Een paar jaar geleden raakte de stad in de ban van gestoomde broodjes. Vooral voor de bao burgers van Siseng in Canal Saint-Martin stond tout Paris zonder te klagen uren in de rij. In een rauwe pub-achtige setting stalen vooral de broodjes met five spiced beef, tamarinde en tempura van ui de show. Fijnproevers zijn nog steeds niet weg te slaan bij Boutique yam’Tcha in de Rue Sauval, het theehuisje van het gelijknamige restaurant. Je eet er gestoomde broodjes met onder meer bloedworst, gerookte tofu, of curry met inktvis.

Crispy crab
In Nederland hadden we natuurlijk al bapaomet kip- of rundvlees, maar vorig jaar doken er eindelijk wat spannender gestoomde broodjes op, zoals in de Foodhallen. Eind juni kwam er bij Bar Karakter in de De Clercqstraat een heuse Bao Bar. Sinds kort is die bar op zondag al vanaf 12.00 uur open, zodat je je kater weg kunt eten met de meest uiteenlopende bao’s: doritos fried chicken (4,50 euro), crispy crab, pumpkin, festive mussels. Voor toe zijn er gestoomde broodjes met steamed custard en fried ice cream. Om blij van te worden, toch?

Karaoke
Bar Karakter is een bedrijf van het type ‘stilstand is achteruitgang’. De ondernemers vinden de zaak steeds opnieuw weer uit. Opeens kon je er karaoke doen. Vanaf het begin was er veel aandacht voor goed eten. Eerst waren er biefstukken, daarna Thais en nu dus de bao’s. What’s next? Mijn voorstel: de hallucinerend pittige gerechten in de stijl van San San, een uitstekend Szechuaans restaurant in Rotterdam!
http://bar-karakter.nl

 

 

DeWestkrant