Heftig verslag politieman van wat hij meemaakt met Oud & Nieuw in West

(beeld: Facebook)
Hoogstins2024

Politieman Mark Achterbergh Copier had met Oud en Nieuw dienst in Amsterdam-West. In een post op Facebook doet hij verslag van wat hij allemaal heeft meegemaakt.

Een citaat uit het stuk:

“Even later rijden we door de Admiraal de Ruijterweg waar we diverse keren grote nitraatbommen voor onze auto krijgen. Het geeft een enorme knal en doet niet af aan de explosie van een handgranaat. We zien een aantal fietsers aan de overkant fietsen, als er plots een grote bom naar deze groep fietsers gegooid wordt. Een fietser krijgt hem vlak naast zijn fiets gegooid en zag het gelukkig op tijd. Door de enorme explosie schrikt de fietser enorm, maar weet gelukkig te voorkomen dat hij keihard op de grond valt, of erger, gewond zou raken door het explosief. Je spreekt dan diverse mensen aan die in de straat stonden waar het vandaan kwam, maar ja, wie heeft het gegooid? Je kunt kwalijk de hele straat aanhouden. Ook lagen er kerstbomen bij een vuilcontainer en hoorden we dat er mensen met jerrycans deze bomen in de brand wilde steken. Hoe is het zover gekomen? Is dit het nog wel waard?”

Verder ziet Achterbergh een kledingcontainer in brand staan, een scooter wegsmelten en bushokjes aan diggelen gaan. In de Kinkerstraat is een winkelpui weggeblazen.

De politieman schrijft: “Ik ben er klaar mee. Wat mij betreft schaffen we dat vuurwerk helemaal af. Als mensenlevens zodanig in gevaar komen, kun je niet meer schermen met ‘het is traditie’. Hij krijgt hiervoor op Facebook en Twitter enorm veel bijval. Lees hier het hele verslag.