32 x klein geluk in West

Schaatsen op de ijsbaan van Westergas. (Foto Patricia Jacob)
Hoogstins2024

In West ligt het geluk op straat. Patricia zette een paar van haar geluksmomenten op een rij. We zijn benieuwd naar die van jou. 

 1. De dag beginnen met zwarte koffie en een stuk appeltaart bij Back to Black in de Van Hallstraat.
 2. Lunchen met een broodje paling onder de luifel van de viskraam in de Bilderderdijkstraat en slap ouwehoeren met de vele échte Amsterdammers die er langskomen.
 3. Zien hoe kinderen genieten van wéér een leuke activiteit in West, zoals schaatsen op de ijsbaan van Westergas (tot en met 5 januari 2020).
 4. Bloemen kopen bij de liefste, grappigste en brutaalste bloemenverkoper van Westerpark: Jantje Boeketje in de Van Limburg Stirumstraat.
 5. De geur van kip aan het spit opsnuiven in de Jan Pieter Heijestraat (Aziz Market) of de Tweede Nassaustraat (Al Hoceima).
 6. Ronddolen bij de leukste boekenwinkel van Amsterdam: De Nieuwe Boekhandel op de Bos en Lommerweg.
 7. Na lange tijd weer eens een zak friet met Belgische mayonaise scoren bij Doardi aan de Van Limburg Stirumstraat.
 8. Turkse pizza eten bij Bir Tat aan de Bos en Lommerweg en kijken hoe de hele wereld er samenkomt.
 9. In gesprek raken met de enige echte Dakloze Dichter van de stad: Hilmano van Velzen. Deze innemende poët kun je tegen het lijf open rond De Hallen en Café Piet de Gruyter (Van Limburg Stirumplein).
 10. Schat zoeken bij Indianaweg 10 in de Kinkerstraat, een mini-warenhuis vol briljante vintagestukken (kleding, schoenen, interieurspullen).
 11. Een cadeaudoos kopen bij Alsham Delights in Tussenmeer en dan zelf de allerlekkerste Syrische patisserie selecteren.
 12. Kranten lezen bij Café Piet de Gruyter aan het Van Limburg Stirumplein: goede koffie, goede vibes, fijn personeel. Dé huiskamer van Westerpark.
 13. De geur van vers gebrande noten opsnuiven bij Het Warme Notengilde op de Ten Katemarkt.
 14. Met een naar binnen gesmokkelde zak noten van het Warme Notengilde in de Filmhallen kijken naar een wonderschone film als The Invisible Life of Eurídice Gusmão.
 15. Lunchen met een schaal fruits de mer bij Café Amsterdam.
 16. Door het Westerpark naar Buurtboerderij Ons Genoegen lopen voor een warme chocolademelk.
 17. Een facial met schoudermassage ondergaan bij The (little) Beautysaloon in de Bilderdijkstraat.
 18. Wéér een nieuw adres toevoegen aan je to do-lijst, zoals Colibri Gastrobar in de Nicolaas Beetsstraat.
 19. Na het avondeten nog even langs gaan bij Café Amsterdam voor het dessert der desserts: de gemberbolus met slagroom en vanille-ijs.
 20. Van de beste schoenmaker van de stad, Bo-Hak op het Van Limburg Stirumplein, te horen krijgen dat hij je favoriete, afgetrapte sneakers weer als nieuw heeft kunnen maken.
 21. Indische snacks uitkiezen bij Toko Makassar in de Sam van Houtenstraat.
 22. Voor de deur van de AH in de Van Limburg Stirumstraat. Babbelen met mijn favoriete straatkrantverkoper: Lawrence Zacharias. Oude telefoons of elektronica over? Geef die aan Lawrence, zodat hij ze kan repareren en verkopen!
 23. Kijken naar gepassioneerde chef-koks als Ken Srisangkhan van Ken Sushi in de Lootsstraat.
 24. Op zaterdagochtend pains au chocolat en andere broodjes scoren bij Bakkerij Westerbos op het Hugo de Grootplein en daarna urenlang ontbijten.
 25. Checken welke unieke producten Hans nu weer heeft toegevoegd aan het assortiment van zijn prachtzaak aan de Wittenkade: De Avondmarkt.
 26. Een ontspanningsmassage krijgen van Komang van Incense Bali Spa in de Curaçaostraat.
 27. Bij Deli-Caat aan de Admiralengracht happen in het lekkerste banana bread van West.
 28. Thais eten bij Kratiam Thai aan de Bos en Lommerweg. Of bij Suvarnaphum aan de Johan Huizingalaan.
 29. Dropjes kopen bij old skool drogisterij Tom Lowie in de Van Limburgstraat.
 30. Naar Wat is dan liefde? gaan in het Ketelhuis (Pazzanistraat) en ontdekken dat Nederlandse films toch grappig kunnen zijn.
 31. Een lesje Barre Burn op techno volgen bij Mariana Santacreu Hofland, de grappigste, liefste en soepelste lerares van Shape in de Van Hallstraat.
 32. Javaanse kippensoep eten bij Surikitchen in de Tweede Nassaustraat.