De koffiebar in de Van Hallstraat is sinds kort ook een wijnbar. Het personeel kan niet wachten om de straat ‘s avonds te laten bruisen.
Dimitri, de eigenaar van de zaak in de Van Hallstraat 97, kondigde al aan dat hij behalve speciality coffee ook (natuur)wijn zou gaan schenken. Sinds vrijdag 13 juni is het zover. De opvolger van de AO Bar in Westerpark heeft nu ook een ander interieur plus een fonkelnieuwe naam: Fermént.
No judgement
Vanaf 8.30 uur kun je er specialty coffee drinken, rond 16.00 uur kun je er wijn achterover slaan, eventueel met een borrelhap erbij. Mocht je al eerder op dag een glas rood, wit, oranje of bubbels willen, dan doen ze daar niet moeilijk over. “No judgement, we got you.” Door de week gaat het feestje door tot 23.00 uur, in het weekend tot 01.00 uur.
Pétillant naturel
De prijzen per glas variëren van 6,50 euro voor een pétillant naturel (‘pet-nat’), een natuurlijk mousserende wijn, tot 8,50 euro voor een rode Slowaakse wijn. Daarnaast zijn er flessen wijn te koop (30-40 euro). In de kast achter de toog staan grote potten met ingemaakte groenten, waaronder kerstomaatjes. Dit gefermenteerde groen is te bestellen als borrelhap met zuurdesembrood erbij.
Desembrood van Glitch
Behalve kerstomaatjes zijn er ook olijven en diverse dips, waaronder uienmarmelade en pesto van verse kruiden. Om het áf te maken, is er ook zuurdesembrood uit de oven van Glitch in de Jordaan – Dimitri’s andere bedrijf. Het personeel van Fermént kan niet wachten om de Van Hallstraat ‘s avonds te laten bruisen. “We zijn een beetje zenuwachtig, maar hebben er vooral heel veel zin in.”