16 jaar cel voor fatale schietpartij Ten Katestraat

Hoogstins2024

Een 34-jarige man moet 16 jaar de gevangenis in voor zijn rol in een schietpartij in de Ten Katestraat waarbij de onschuldige omstander Naoufal (18) de dood vond. Bij het schietincident op 11 november 2016 raakten twee mannen gewond.

De man stapte aan het eind van de middag met een pistool een shisha-lounge de drukke Ten Katestraat binnen. Er waren ook veel kinderen op straat vanwege Sint Maarten. De rechter acht bewezen dat hij het pistool liet zien aan de eigenaren van de zaak, twee broers.

Buiten volgde een worsteling, waarbij de 34-jarige man meerdere kogels afvuurde  op de wegrennende broers, die gewond raakten aan hun armen. Een kogel raakte de 18-jarige Naoufal, die niet bij de ruzie betrokken was. Hij overleed aan zijn verwondingen.

Justitie had 14 jaar cel en TBS geëist, maar de rechter oordeelde dat er te weinig grond is om TBS op te leggen. Uit een eerder onderzoek bleek dat de verdachte zwakbegaafd is. Tijdens de schietpartij was hij voorwaardelijk vrij, nadat hij 8 jaar cel had gekregen wegens doodslag. De resterende straf -ruim drie jaar- moet hij nu ook uitzitten.

DeWestkrant