Albumrelease concert ‘From Silence’ in Bitterzoet op 5 februari

Hoogstins

Berenice van Leer woont alweer bijna 9 jaar met veel plezier in De Baarsjes. En ze wil iedereen uitnodigen om samen met haar op zondag 5 februari in Bitterzoet in Amsterdam haar debuutalbum te vieren. Meer informatie en tickets: https://www.paradiso.nl/nl/programma/berenice-van-leer/101229/

Ze gaat met haar debuut de wereld een geheel andere kant van zichzelf laten zien. Vanaf jonge leeftijd zet ze al jaren talloze vooraanstaande podia in binnen- en buitenland in vuur en vlam, tegenwoordig vooral als frontvrouw van de legendarische elektrofunkband Kraak & Smaak, maar velen zullen haar ook kennen van Wicked Jazz Sounds.

Tussen het touren door heeft ze ook altijd eigen ideeën voor liedjes verzameld wat heeft geleid tot haar debuutalbum ‘From Silence’. Hierin vindt ze de rust en ruimte voor haar persoonlijke verhaal. Open, eerlijk en vooral dichtbij de luisteraar gaat Berenice op zoek naar acceptatie, rouwverwerking, en het vinden van antwoorden in stilte met deze gelaagde pop-plaat. 

Berenice sloeg de handen ineen met gerenommeerd muziekproducer Mark van Bruggen en wordt live bijgestaan door Salle de Jonge (drums), Daniël van der Duim (keys), Pascal Voorbraak (gitaar) en Rik Kraak (bas). Speciaal voor deze avond in Bitterzoet neemt ze Naomi Pariama en Jessica Manuputty mee voor de achtergrondzang. 

Haar vader Thijs van Leer zal deze avond verschijnen als gastsolist. DJ Phil Horneman (Wicked Jazz Sounds, Sublime) draait voor en na het concert. De eerste singles ‘Close to Me’ en ‘Moon Song’ zijn inmiddels verschenen, en op 18 november komt de derde single uit ‘Turn the World Around’.

“Met dit allereerste soloalbum luid ik een nieuw tijdperk in voor mezelf, een nieuwe fase, met acceptatie van alles dat is. Vandaar ook het witte doek in het artwork van mijn album. Ik ben een ambivert persoon: outgoing en introvert tegelijk. Dit album is ontstaan uit stilte. Ik ben gaan luisteren naar die grote, oorverdovende stilte en ik vond veel antwoorden. Het mooie dat ik heb ontdekt in mijn schrijfproces is dan ook dat als je stil bent, en echt even niets doet en niets zegt, er ruimte ontstaat; en vanuit daar bieden zich weer andere openingen en invalshoeken aan. Met vlagen was dit een heftig proces, met alle mooie en minder mooie dingen uit het verleden die boven kwamen en de moed die ik soms moest verzamelen om tot dit persoonlijke werk te komen. Maar het was het helemaal waard. De ideeeën voor liedjes die ik in al die jaren had opgeschreven konden juist in die stilte samenkomen tot dit album. Eindelijk, en dan ook nog op vinyl, een heel langgekoesterde wens die is uitgekomen.