Amsterdam Storytelling Festival met thema bevrijding in Podium Mozaïek 

De Armeense Shushiki band. (Foto Ramond van Mil)
Hoogstins2024

Ruim 20 voorstellingen zijn te zien van 1 t/m 5 november op The Amsterdam Storytelling Festival, dat dit jaar gaat over bevrijding. Vertellers en muzikanten van over de hele wereld komen samen in Podium Mozaïek en delen persoonlijke en ontroerende verhalen over afkomst, opsluiting, oorlog, onrecht, seksuele (voor)oordelen en de beperkingen van onze eigen geest. 

Het jaarlijks terugkerende evenement staat bekend om prikkelende shows, inspirerende workshops en betekenisvolle gesprekken, met zowel gevestigde namen als opkomend talent. Een groot deel van het programma is Engelstalig, maar er zijn ook meerdere Nederlandstalige voorstellingen. De programmering start dagelijks in de middag en duurt tot in de late uurtjes. 

Een paar highlights:
VAST: Nic Bruckman werkte 11 maanden als gevangenisbewaarder in de grootste gevangenis van Londen. Hij schreef er een wankelmoedige monoloog van een cipier over de complexiteit van opgesloten zitten. Een verhaal vol frustratie, bloed, geweld en verderf.

LUCKY DAY: De enige voorstelling waarbij je mogelijk met meer geld weggaat dan toen je aankwam. Theatermaker Marjolein Frijling deed langdurig onderzoek naar jongeren met schulden en staat nu samen met hen op het podium. 

TIES THAT BIND: Sheila Arnold is artistiek directeur van Artists Standing Strong Together en komt speciaal voor deze bevrijdende editie vanuit Amerika over. Sheila geeft een workshop, spreekt in de Talk ‘Black Lives matter’ en sluit de vrijdagavond af met Ties that Bind.

SHADES OF A MOUNTAIN: De Armeense Shushiki band was vorig jaar al een grote hit. Daarop reisde storytelling directeur Raphael Rodan naar Armenië ‘to find the crack in the heart of those Armenian Songs’. Onder regie van Titus Tiel Groenestege maken ze samen de slotvoorstelling.

Muziek
Er is veel ruimte voor muziek, omdat creatief directeuren Raphael Rodan en Sahand Sahebdivani de verbinding tussen de kunstdisciplines muziek en storytelling uit willen diepen. Verwacht dus momenten waarop je alles wat je voelt eruit kan dansen, maar ook momenten waarop verhalen en muziek je zullen ontroeren tot tranen aan toe. 

Het volledige programma staat op storytellingfestival.nl, actuele updates dagelijks via @storytellingfestival op Instagram. Tot en met zondag 5 november in Podium Mozaiek in Bos en Lommer. Mis het niet!