Bezorging lokale boodschappenbox per boot

Op de Buyskade werden donderdagmiddag de eerste boodschappenboxen ingeladen. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

In West is een begin gemaakt met het bezorgen per boot van pakketten met lokale etenswaren aan particulieren. Het gaat om producten van Amsterdamse ondernemers en producenten die in de knel zijn gekomen vanwege de horecasluiting. 

Het bootverhuurbedrijf Sloepdelen helpt mee met de distributie, evenals E-Bakkie. “Onze elektrische boten liggen toch stil omdat er bijna geen toeristen meer zijn”, zegt een medewerker van Sloepdelen, dat onder meer een ligplaats heeft langs de Nassaukade. 

Veel lokale producenten zijn voor hun afzet afhankelijk van de horeca. Dat afzetkanaal is nu grotendeels weg. Particulieren kunnen nu voor 45 euro een pakket bestellen met zuivel, vlees, brood en groenten. Zo steunen ze lokale ondernemingen als Instock (geredde groenten), bakkerij Mama, ambachtelijke worstmaker Brandt&Levie uit West en de Amsterdamse melkboer MOMA.

Bestellingen kunnen worden gedaan via de website https://www.supportlocals.nl Er wordt inmiddels gekeken of er ook vegetarische pakketten samengesteld kunnen worden. 

DeWestkrant