Bij saladebar SLA in De Baarsjes kunnen kinderen gratis eten

Foto: Patricia Jacob
Hoogstins

Om bij te dragen aan een gezonde generatie, geeft saladebar Sla in De Baarsjes een bonus. Bestel je een maaltijd, dan krijg je een kindermaaltijd cadeau. Mits je op locatie eet. “Wil je kind niet op een barkruk zitten, dan kun je ‘m gewoon op tafel zetten.”

Salades zijn vrij eenvoudig om zelf te maken. Waarom zou je daarvoor naar een saladebar gaan? Om het jezelf nóg gemakkelijker te maken en omdat je dan biologische en lokale ingrediënten binnenkrijgt. Tenminste als je naar een goed adres gaat, zoals naar SLA op de Admiraal de Ruijterweg. Deze zaak is onderdeel van een keten van saladebars. De salades wisselen per seizoen. Behalve salades als Oh My Gado Gado en Winter Caesar (12,95 euro) zijn er ook warming bowls.

Gezond eten
Met hun aanbod willen de oprichters van SLA laten zien ‘dat kiezen voor gezond eten makkelijk is’. Om dit ook tussen de oren van kinderen te krijgen, heeft de keten sinds een tijdje een actie: het bedrijf laat kinderen tot en met 10 jaar gratis eten. Wanneer een volwassene een maaltijd bestelt, krijgen ze daar één gratis maaltijd voor het kind bij. Kinderen kunnen hun eigen bowl samenstellen van energieboosters (graan, zaad, peul), vitaminebommetjes (veggies) en krachtpatsers (eiwitten). Het gratis eten voor de kinderen geldt uitsluitend voor het eten op locatie.

Comfortabel zitten
‘In ons filiaal is er nog niet veel vraag naar, maar bij onze vestiging aan de Amstelveenseweg wél. Daar zit je iets comfortabeler”, vertelt een medewerkster. “Bij ons zit je op hoge barkrukken aan een lange houten tafel. Maar we zijn heel makkelijk. Wil je kind niet op een kruk zitten, dan kun je ‘m gewoon op tafel zetten. Dat is helemaal prima.”

Gezonde Generatie
Met de actie steunt SLA het doel dat is gesteld door de Gezonde Generatie. Deze organisatie wil van de Nederlandse jeugd in 2040 de gezondste van de wereld maken. De Gezonde Generatie is een initiatief van samenwerkende gezondheidsfondsen en de Nederlandse overheid.

Gezonde basis
SLA-oprichters Nina en Jop willen met het gratis aanbieden van gerechten voor de kinderen een bijdrage leveren aan dit initiatief. Volgens de ondernemers begint een gezonde generatie door een gezonde basis te creëren voor alle opgroeiende kinderen in Nederland. “Nu krijgt slechts 4 op de 10 jongeren in Nederland genoeg groenten binnen.”