Dit jaar voor het eerst: Woorden van West Fest

OBA De Hallen. Foto: Patricia Jacob.
Hoogstins2024

Door de lockdown werd het vorig jaar uitgesteld. Maar dit jaar is het toch echt zover: op zondag 18 december is de eerste editie van het Woorden van West Fest.

Drie locaties maken zich op voor het Woorden van West Fest: OBA Mercatorplein, OBA De Hallen en café Belcampo. Het festival wordt georganiseerd door Read My World, een platform voor het geschreven en gesproken woord uit de hele wereld. Eigenlijk zou het festival eerder plaatsvinden, maar vorig jaar werd het door de lockdown uitgesteld. De nieuwe datum is 18 december, van 10.00 uur tot 22.30 uur.

Moederschap
Het belooft een dag vol (kinder)verhalen, spoken word, muziek, storytelling, proza en poëzie te worden. Het moederschap loopt als een rode draad door het programma. Je kunt onder meer een schrijfworkshop volgen met de titel ‘Het dagboek, moeders en verlies.’ Ook delen vier schrijvers en makers hun opvattingen over het onderwerp en gaan ze met elkaar in gesprek over de legacy; wat laat je als persoon achter voor je kinderen en voor toekomstige generaties?

Muzikale avond
Tijdens het festival zullen onder anderen Reza en Chee-Han Kartosen Wong en Fouad Lakbir aanwezig zijn. Tussen de verschillende sessies door kun je boeken laten signeren bij Belcampo. De dag wordt afgesloten met een muzikale avond in MAQAM, het culturele centrum in het hart van de Kolenkitbuurt. Het volledige programma vind je op de site van Read My World. Toegang is gratis, maar je moet je wel eerst aanmelden. Dat kun je hier doen.

DeWestkrant