Delflandpleinbuurt heeft er 1200 starterswoningen bij

Lieven in de Delflandpleinbuurt. Foto: Lieven de Key.
Hoogstins2024

Op 12 december was de officiële opening van Lieven, een starterscomplex in de Delflandpleinbuurt in Nieuw-West. Het gebouw ligt tussen de Maassluistraat, de Vlaardingenlaan, de Overschiestraat en de Voorburgstraat in. Onlangs ontvingen de laatste bewoners de sleutels van hun appartement in Lieven. In totaal wonen er nu 1200 werkende jongeren, studenten en kunstenaars.
Woningstichting Lieven de Key startte in 2016 met de bouw. Het project bestaat uit acht verschillende delen, met verschillende type woonruimtes. Naast huurwoningen voor studenten en woonstarters, is ook ruimte voor horeca en andere bedrijven en verhuur van parkeerruimte. Eén complex, 7EVEN, is niet van Lieven de Key maar van Rockfield Real Estate, de rechtsopvolger van IC Netherlands. Dat bevat negentig appartementen in het hoge huursegment.
Het starterscomplex is onderdeel van een grotere renovatieslag in de Delflandpleinbuurt. Aan het Delflandplein wordt een woontoren gebouwd met winkels en kantoorruimte op de begane grond en er zijn plannen voor een parkeergarage onder de A10-West. Ook de openbare ruimte op en rond het Delflandplein krijgt in de komende jaren een opknapbeurt.

DeWestkrant