Bouw 96 woningen starters en statushouders begonnen

De bouwplaats in de Wormerveerstraat. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

In de Spaarndammerbuurt is De Key begonnen met de bouw van 48 woningen voor woonstarters en 48 woningen voor statushouders. De nieuwbouw verrijst in de Wormerveerstraat op de plek van een schoolgebouw dat inmiddels is gesloopt.

Bij Startblok Wormerveerstraat gebruikt De Key de ervaringen die op twee andere plekken zijn opgedaan met wooncomplexen voor jongeren, onder wie vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Het gaat om Startblok Riekerhaven in Nieuw-West en Startblok Elzenhagen in Noord. 

In de Wormerveerstraat kunnen bewoners straks hun intrek nemen in zelfstandige, gasloze woningen van ongeveer 24 m2. Er komt een gemeenschappelijke huiskamer waar buurtbewoners, statushouders en woonstarters elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten organiseren, aldus De Key. Verder komen er twee gemeenschappelijke tuinen. 

Het ontwerp met veel baksteen sluit aan bij de omringende Amsterdamse School-architectuur, zo stelt De Key. Tegels uit de voormalige school komen terug in de gevel. De oplevering is gepland begin 2022. 

Impressie van de toekomstige nieuwbouw voor jongeren in de Wormerveerstraat. (Beeld Woonstichting De Key)