Boutique hotel in Kolenkit

In woontoren de New Kit moet een hotel komen op de onderste verdiepingen. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Er zijn plannen voor een boutique hotel in de Kolenkitbuurt. De bedrijfsruimtes onder woontoren de New Kit worden verbouwd tot hotelkamers, zo wil verhuurder Eigen Haard.

De New Kit is een scheve woontoren met zeventien verdiepingen op de hoek van de Bos en Lommerweg en Leeuwensdalerweg. Het gebouw bevat zowel koop- als huurwoningen. De onderste drie verdiepingen bestaan uit bedrijfsruimtes met een flexibele indeling.

Volgens stadsdeel West streeft de ondernemer naar een boutique hotel met drie sterren. Kamers gaan ongeveer 85 euro per persoon per nacht kosten. De ondernemer zal er op moeten toezien dat er geen overlast ontstaat, aldus het stadsdeel.

Als Vogelaarwijk stond de Kolenkitbuurt lang bekend als een van de slechtste buurten van Nederland. Een ingrijpende vernieuwing is inmiddels in volle gang. De in 2011 opgeleverde New Kit is daarvoor een belangrijk symbool.

Voor bewoners is er vanavond een informatiebijeenkomst over de plannen en de vergunningaanvraag. De bijeenkomst is van 19.00 uur tot 21.00 uur in B.A.C.K., Bos en Lommerweg 361.