Bumperkleven bij uitrijden Q-Park: rekening van 364 euro

De parkeergarage van Q-Park aan het Bos en Lommerplein. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins

Q-Park heeft grotendeels terecht een rekening gestuurd van ruim 364 euro nadat een automobilist de parkeergarage aan het Bos en Lommerplein verliet zonder te betalen. Dat heeft de Amsterdamse kantonrechter bepaald. Inclusief de kosten van het geding loopt de rekening op tot ruim 757 euro. 

De bestuurder reed op 30 mei 2022 bumperklevend achter een andere auto onder de slagboom door naar buiten, ook wel ‘treintje rijden’ genoemd. Q-Park achterhaalde met camerabeelden de eigenaar van de Opel. Het bedrijf uit Amsterdam kreeg de rekening van ruim 364 euro, grotendeels als gevraagde schadevergoeding. 

De bestuurder beweerde dat hij probeerde contant te betalen, maar dat dit niet lukte omdat de parkeerautomaat geen muntjes accepteert. Hij zou geen pinpas bij zich hebben gehad. Q-Park stelt dat de automobilist via belknoppen contact had kunnen zoeken, maar dat is volgens het parkeerbedrijf niet gebeurd. 

De kantonrechter geeft Q-Park gelijk en veroordeelde de eigenaar van de auto inclusief de kosten van het geding tot betaling van ruim 757 euro. De incassokosten die Q-Park ook vroeg, hoeven niet te worden betaald.