Calandlyceum sportiefste school van Nederland

Blijdschap na het winnen van de prijs. (Foto Facebook)
Hoogstins2024

Het Calandlyceum in Nieuw-West mag zich de komende twee jaar de sportiefste school van Nederland noemen. Drie scholen waren genomineerd voor deze titel. Naast het Calandlyceum waren ‘t Atrium in Amersfoort en het Montessori College in Nijmegen in de race.

De juryleden brachten een bezoek aan alle scholen en kregen daar onder meer een rondleiding en een sportdemonstratie van de leerlingen. Woensdag kwam het Calandlyceum als winnaar uit de bus.

“De visie op sport en bewegen sprak de jury erg aan: sport is bij uitstek geschikt om te ontdekken wat je kunt bereiken”, zo stelt de school. “Caland heeft het voor elkaar gekregen om de verbinding en betrokkenheid van alle leerlingen bij sport een centrale plaats in de school te laten innemen, ook in coronatijd. De jury denkt dat de veelbelovende Caland Sportacademie vanaf volgend schooljaar door het winnen van deze prijs een extra impuls krijgt.”

Het gaat om een landelijke verkiezing georganiseerd door de KVLO, de belangenvereniging voor docenten en leerkrachten lichamelijke opvoeding en combinatiefunctionarissen onderwijs en sport.