‘Club Trouw’ gaat De School heten

Hoogstins2024

De club die in het voormalige Iedersland College aan de Jan van Breemenstraat komt, gaat De School heten. Dat blijkt uit een bericht van de gemeente. In De School komen een ambachtshuis, een broedplaats en 24-uurs horeca. De exploitatie hiervan is in handen van voormalig Post CS b.v., die ook de uitbaters waren van de populaire Club Trouw aan de Wibautstraat.

De bedoeling is dat de club in de fietsenkelder komt. Daar is volgens de initiatiefnemers plek voor circa 500 bezoekers, zo blijkt uit een verslag van een informatiebijeenkomst voor omwonenden. Het streven is al om op 1 december open te gaan, maar onduidelijk is of dat haalbaar is gezien het vergunningentraject dat nog moet doorlopen.

Post CS zegt ’terug te gaan naar de basis’. Er zal zo min mogelijk gebruik worden gemaakt van sociale media, zo meldde de beoogde exploitant. In het gebouw moet ook een café-restaurant komen, en er zijn terrassen gepland aan voor- en achterzijde. Ook komen er sportvoorzieningen en expositieruimtes. Het gaat om een tijdelijke invulling voor vijf jaar.

DeWestkrant