Club Lite niet bij ADE

Club Lite aan de Jan van Galenstraat. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins

De venues bij de Westergas, De Marktkantine en zelfs De Nieuwe Anita, allemaal doen ze mee met het Amsterdam Dance Event. Grote ontbrekende factor in West is Club Lite, aan de Jan van Galenstraat. Dat vorig jaar een vrouw stierf na een bezoek aan de club, en even later iemand in de buurt op straat bezweek speelt mee, zegt eigenaar Shanto IJzendoorn.

Hij denkt ook dat het ADE zich meer richt op techno en house, terwijl hij meer ecstatic dance-feesten over de vloer heeft, zoals de bekende ‘blote voeten’-dansfeesten van Nataraj. Vanavond is er bijvoorbeeld een feest met de titel Shine, met een dj die body-shaking rythms belooft.

Tijdens het ADE van vorig jaar had hij een feest van een bevriende organisator over de vloer. “Ik heb niks tegen house en techno, ik houd er zelfs van. Drugs heb ik ook gedaan, maar ik geloof nu meer in jezelf tot extase te brengen.” Zijn eigen feesten houdt IJzendoorn dan ook graag drugs-vrij.

Hij zou graag willen dat de feesten zoals die gehouden worden in Club Lite ook een plekje krijgen op ADE, maar hij deinst een beetje terug voor de veiligheidseisen die de organisatie stelt. “Acht portiers, die er dan ook nog een hele apotheek aan drugs uit fouilleren”, zo zag hij vorig jaar. “Dat is niet wat ik mij voorstel bij een avond uitgaan.”

Wie ADE ook aan zich voorbij wil laten gaan: morgenavond is er dus Shine en zondag een Kimboza-party. Van te voren kun je eten uit de Consious Kitchen. En wie tijdens het dansen om een biertje verlegen zit, dat hebben ze bij Club Lite gewoon wel.