Darkstore Flink Van Limburg Stirumplein moet dicht

De darkstore van Flink op het Van Limburg Stirumplein. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De gemeente heeft flitsbezorger Flink gesommeerd om de darkstore op het Van Limburg Stirumplein te sluiten. De vestiging past niet in het bestemmingsplan en er is te veel overlast voor omwonenden, zo stelt de gemeente. 

Fijn nieuws voor de bewoners rondom het Van Limburg Stirumplein, zo reageert dagelijks bestuurder Thomas Hermans van stadsdeel West op Twitter. Flink kan nog bezwaar maken tegen het besluit van de gemeente. 

Een aantal andere darkstores in West kreeg al eerder te horen dat zij moeten sluiten, waaronder Zapp in de Fagelstraat (inmiddels dicht), Getir aan de Da Costakade en Flink aan de Nassaukade. 

Omwonenden maakten melding van overlast onder andere door leveranciers en wachtende bezorgers. Ook was er een petitie tegen Flink op het Van Limburg Stirumplein. Flink liet later een kunstwerk aanbrengen op de ramen van het pand om de uitstraling te verbeteren. 

De gemeente wil voorlopig geen nieuwe vestigingen van flitsbezorgers toestaan. Bestaande vestigingen in woonwijken worden tegen het licht gehouden om te bezien of ze wel voldoen aan regelgeving. 

DeWestkrant