De 6 lekkerste pannenkoekenlunches van West

Foto Staring at Jacob
Hoogstins2024

Zin in iets anders dan een broodje voor de lunch? Houd je vooral niet in en laaf je aan de lekkerste pannenkoeken van de buurt. Bij deze adressen kun je ze afhalen of laten bezorgen.

Candela, Bilderdijkstraat
Dit familierestaurant is al jarenlang hét adres voor pannenkoeken zonder fratsen, bijvoorbeeld met appel en stroop, kersen of pindakaas en banaan. Voor de grote trek is er een Dubbeldekker: een pannenkoek met spek, kip of ham, een gebakken ei en kaas.

Corner Bakery, Koningin Wilhelminaplein
De pannenkoeken die in Nieuw-West uit de koekenpan komen, zijn er in verschillende varianten: American, Healthy, Japanese Souffle, Red Velvet. Vers fruit en eventueel ahornsiroop bovenop. Camera klaar? Instagrammen maar!

Dignita, Spaarndammerstraat
De apple crumble American pancake stack steelt de show op het menu met louter hoogstandjes. Bestel je ‘de stack’, dan krijg je Amerikaanse pannenkoeken met een crème van boerenjongens, gezouten karamel en mascarpone, geroosterde kruidige appel, krokante havermout crumble en appelchips.

Dumplings, Nassauplein
In deze kiosk bij het Westerpark vind je gerechten om ‘u’ tegen te zeggen. De Chinese crêpes behoren er tot de bestsellers. Ze zijn er zowel met pekingeend als met babi pangang. Reken ook op ijsbergsla, sojasaus en kroepoek op je pannenkoek. Op verzoek krijg je er groene pepersaus bij.

Local hero, Jan van Galenstaat

Uiterst sympathieke koffie- en lunchzaak waar de lekkerste gerechten uit de open keuken denderen, zoals pannenkoeken met boerenjongens en chocoladesaus.

Staring at Jacob, Jacob van Lennepkade
Bij deze New York style brunch bar weten ze precies wat lekker is, zoals de buttermilk pancakes met roerei, halloumi, avocado, hash brown (geraspte gebakken aardappel) en ahornsiroop.

P.S. Mis je Moak (formerly known as Mook) in het rijtje? Dan kan ik me voorstellen, want die pannenkoeken zijn steengoed. Voor zover ik kon zien, zijn ze op dit moment dicht. Helaas kon ik de heren niet bereiken om ze aan de tand te voelen.