‘De Niet ZO Late Night Show’ wordt ‘Een blauwe maandag in MidWest’

Foto: Marlise Steeman
Hoogstins2024

De Niet ZO Late Night Show, de maandelijkse biculturele theatersalon van Het Volksoperahuis, gaat door op een ander tijdstip en onder een nieuwe naam: Een blauwe maandag in MidWest. Voorheen op de zondagnamiddag, verplaatst het programma nu naar de maandagavond. Het format van de muzikale talkshow blijft hetzelfde.

Jef Hofmeister van het Volksoperahuis vertelt: “De locatie in MidWest aan de Cabralstraat is prachtig, maar is ook best gewild. De zondagmiddag werd wat lastiger voor hen in te plannen. Dus hebben we besloten de voorstellingen op een ander moment te doen, en meteen de naam te veranderen. Met MidWest in de titel zetten we deze mooie locatie ook wat meer in het zonnetje!”

Bijzondere gasten
Net als haar voorganger zal Een blauwe maandag in MidWest elke maand een bijzondere gast ontvangen om een bicultureel thema uit te diepen. Op 25 september wordt het spits afgebeten met topacteur Peter Faber en spoken word-artiest Lamyn Belgaroui. Ze zullen vertellen over een bijzonder project in Amsterdam-Noord waarbij ze creatieve projecten voor jongeren ondersteunen. Op 30 oktober is cabaretier Jörgen Raymann te gast. Hij heeft voorouders uit vier werelddelen en zal met Jef spreken over de tragedie van de Moksi. En 27 november is er een bijzondere samenwerking met het Festival voor het Afrikaans, met de band Tribal Echo uit Zuid-Afrika.

Kaartverkoop
Een blauwe maandag in MidWest
wordt gemaakt door Het Volksoperahuis en is elke laatste maandag van de maand te vinden in het café van MidWest aan de Cabralstraat. Meer informatie en de kaartverkoop vind je op www.volksoperahuis.nl.