Derde dode Dance Event in West

Volgens politie speelde drugsgebruik een rol

Hoogstins2024

Drie bezoekers van het Amsterdam Dance Event in West zijn afgelopen weekend overleden. De politie vermoedt dat in alle gevallen drugsgebruik in het spel was. De politie roept met klem iedereen die nog pillen in bezit heeft op om die te laten testen, of weg te gooien.

Vanmiddag maakte de politie bekend dat er een derde slachtoffer is gevallen. Een 41-jarige vrouw uit Utrecht blijkt zondag in het ziekenhuis te zijn overleden nadat zij onwel werd tijdens een bezoek aan Club Lite in de Jan van Galenstraat. Zij bezocht eerder met haar echtgenoot een dancefeest op het Westergasterrein.

Een schouwarts heeft geconstateerd dat de vrouw is overleden door xtc-gebruik, zo stelt de politie. Bij de andere twee slachtoffers staat drugsgebruik niet vast, maar de politie vermoedt dat dit ook bij hen de oorzaak is geweest van hun dood.

Awakenings night better part of life

Op zondagochtend stierf een 33-jarige Serviër op straat in de buurt van Club Lite, dat hij eerder die nacht had bezocht. Volgens de club had hij uren daarvoor al het feest verlaten. Later op de dag stierf een 21-jarige man uit Oude Wetering in het ziekenhuis, nadat hij in de Westergasfabriek onwel was geworden.

Met drie doden heeft het Amsterdam Dance Event rampzalige trekken gekregen. De stad stond vijf dagen in het teken van dit grote clubfestival, dat zich deels afspeelde in West. De slachtoffers bezochten allen feesten in West.

Tijdens het Amsterdam Dance Event werden bezoekers bij de ingang gecontroleerd, maar dat is niet voldoende gebleken om drugs uit te bannen. Bij Awakenings op het Westergasterrein stond buiten een bak waarin bezoekers hun drugs konden achterlaten.

Awakenings met bak drugs

De Westergasfabriek zegt in een reactie geschokt te zijn door de gebeurtenissen en wenst familie en naasten veel sterkte toe. De Westergasfabriek is niet de organiserende partij van de evenementen, maar betreurt de gebeurtenissen op het terrein wel. Twee van de drie latere slachtoffers bezochten een dancefeest op de Westergasfabriek. En twee van de drie zijn (ook) in Club Lite geweest.

DeWestkrant