Dubbel glas goed voor portemonnee, woonplezier en klimaat

Hoogstins2024

In meer dan 100.000 Amsterdamse woningen is nog enkel glas te vinden. Wie woont in zo’n woning zal meer gas gebruiken dan nodig. Met dubbel glas is veel winst te halen, voor je portemonnee, voor je woonplezier én voor het klimaat.

Wie een eigen huis heeft kan het zelf regelen. Het laten plaatsen van dubbel glas door de glaszetter vraagt een investering, maar die is zeker terug te verdienen. Maar hoe pak je dat aan als je huurt en de verhuurder werkt niet mee? En hoe regel je dit in een VvE, waar je te maken hebt met andere mede-eigenaren?

Alweer enkele jaren staat in de wet dat huurders hun verhuurder kunnen vragen om betere woningisolatie. Dat geldt voor dubbel glas, maar ook voor dak- of vloerisolatie. De verhuurder moet hierop ingaan als de huurder bereid is een redelijke huurverhoging te betalen. En dit is uiteindelijk af te dwingen bij de rechter.

Inmiddels hebben enkele honderden Amsterdamse huurders dit met succes gedaan. Stichting !WOON ondersteunde hen hierbij. Soms is de rechter nodig, maar steeds vaker lukt het in overleg tot een afspraak te komen. Wie eigenaar is van een appartement in een VvE zal ook moeten overleggen, met de mede-eigenaren. Meestal is namelijk vastgelegd dat werkzaamheden aan de buitenzijde via de VvE geregeld moeten worden. Ook hierover kan !WOON adviseren. 

Heeft u nog enkel glas en wilt u advies van !WOON hierbij? Kijk op de website voor meer informatie, ook over andere mogelijkheden om uw woning duurzamer te maken. Ook vindt u nieuwsberichten met inspirerende voorbeelden van andere bewoners.

www.wooninfo.nl/energie

DeWestkrant