Festival met films over De Otter, Woeste Westen, Ronde van de Orteliusstraat en meer

Tocht voor de allerkleinsten bij de Ronde van de Orteliusstraat. (Foto Rogier Frensdorf)
Hoogstins2024

Op het Amsterdams Buurt Filmfestival (ABFF) zijn zaterdag 10 februari korte films te zien, gemaakt door bewoners. Uit West komen drie parels aan bod: houtzaagmolen De Otter uit 1631, speeltuin Het Woeste Westen en de Ronde van de Orteliusstraat.  

Het festival is een “filmische reis gezien door het oog van professionele en nieuwe Amsterdamse filmmakers”, zo stelt de organiserende stichting Aimiro Mediahuis. “Kom, kijk en beluister Amsterdam, die lieve, mooie, heftige, avontuurlijke stad.” Iedere buurt is anders en tijdens de 8e editie van het festival gaat het publiek op reis door vele verschillende buurten, waaronder dus West.

Buurtfilmers krijgen met ABFF een podium. Het gaat over alles wat Amsterdammers in de stad bezig houdt: activiteiten, successen, problemen, mensen en activiteiten in hún buurt, zo stelt de organisatie. De makers van de films zijn zowel liefhebbers als professionals.

De films worden op 10 februari vertoond op het grote doek van de OBA-Centraal (Oosterdokskade 143). Inloop vanaf 12.00 uur, programma van 12.50 tot 22.00 uur. Aan het eind van de avond is de uitreiking van prijzen, zoals voor de beste (non)-fictie film, dé Amsterdammer-in-beeld en de publieksprijs. Meer informatie en kaarten bestellen via abff.nl

DeWestkrant