Gevaarlijk ijs: Politie stuurt schaatsers naar huis

IJspret eerder vandaag in het Rembrandtpark. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De politie heeft schaatsers op de Haarlemmervaart bij de Westergasfabriek zaterdag aan het begin van de avond van het ijs gehaald. Schaatsen is te riskant geworden, in het donker helemaal. Rond 17 uur deed de politie een waarschuwing uitgaan dat het ijs in Amsterdam onbetrouwbaar is.

‘’Wij hebben vandaag verschillende meldingen binnengekregen van mensen die door het ijs zijn gezakt. Voorkom dat je uit het water gehaald moet worden en blijf aan de kant’’, aldus de politie op Twitter. De politie herhaalde de waarschuwing zondag. Opnieuw begaven zich zondagochtend schaatsers op het ijs, onder meer op de Haarlemmervaart.

Dooi

Met dooi in het vooruitzicht grepen veel Amsterdammers zaterdag nog hun kans om het ijs op te gaan, ondanks de matige kwaliteit. In West werd er volop geschaatst in het Rembrandtpark en op de Haarlemmervaart. Een enkeling waagde zich op de Admiralengracht.

In de drukbezochte grachtengordel zakten zaterdag diverse mensen door het ijs. Waternet begon zondagmiddag met een schip het ijs te breken. Het vaarverbod is vanwege de vorst is opgeheven.

DeWestkrant