Lijsttrekkers in West stellen zich vanavond voor

Kantoor stadsdeel West. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De kandidaten voor de stadsdeelcommissie West presenteren zich vanavond tijdens een speciale bijeenkomst. In Het Sieraad (Postjesweg 1) zullen de lijsttrekkers zich voorstellen aan de inwoners van West. Ook zal de KandidatenWijzer worden gepresenteerd die maandag online gaat.

West is voor de verkiezingen op 21 maart ingedeeld in drie gebieden: Bos en Lommer, Oud West/De Baarsjes en Westerpark. Inwoners kunnen zowel een stem uitbrengen voor de gemeenteraad, als voor een kandidaat voor de stadsdeelcommissie. Voor het eerst doen in West ook lokale kandidaten mee die geen lid zijn van een gevestigde politieke partij.

In West zijn 14 zetels te verdelen: 6 in het gebied Oud-West/De Baarsjes, 4 in Bos en Lommer en 4 in Westerpark. De nieuwe bestuurscommissie West krijgt alleen een adviserende taak. Het stadsdeel zal straks grotendeels worden bestuurd vanuit de Stopera, met drie benoemde bestuurders in West.

De bijeenkomst in Het Sieraad begint maandagavond om 19 uur (inloop), met om 19.30 uur de presentatie van de KandidatenWijzer en om 20 uur het voorstelrondje van lijsttrekkers per gebied. Om 21 uur is er de mogelijkheid om na te praten, met een hapje en drankje.

DeWestkrant